Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το τμήμα Τουρισμού διοργανώνουν μια γαστρονομική «γλυκιά» περιήγηση στην καρδιά της πόλης, στην Διεθνή έκθεση Τουρισμού Philoxenia.
Από την Πέμπτη 14/11 έως και το Σάββατο 16/11, στο περίπτερο 15 (stand C6), στην Helexpo, οι «γλυκές» εκδηλώσεις υπόσχονται να απογειώσουν τις αισθήσεις των επισκεπτών, με μια ποικιλία από παραδοσιακά γλυκά και μοναδικές γευστικές εμπειρίες.
Το περίπτερο του Δήμου θα μεταμορφωθεί σε ένα παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα μυστικά των παραδοσιακών γλυκών της Θεσσαλονίκης. Executive pastry chefs θα παρουσιάσουν live εργαστήρια, όπου θα παρασκευάσουν τα αγαπημένα γλυκά της πόλης, τα τρίγωνα Πανοράματος, τα ροδίνια, το αρμενοβίλ και τους μπεζέδες.
Η γαστρονομική εμπειρία θα ταξιδέψει το κοινό στον χρόνο, για να ανακαλύψει τις γεύσεις που έχουν συντροφεύσει γενιές Θεσσαλονικέων.
Ακόμη την Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί LIVE PODCAST με το Στέλιο Παρλιάρο και την Ελένη Ψυχούλη.
Ο διάσημος pastry chef Στέλιος Παρλιάρος και η γνωστή δημοσιογράφος γαστρονομίας Ελένη Ψυχούλη, θα συζητήσουν με το κοινό για την ιστορία των γλυκών της Θεσσαλονίκης. Θα αναλύσουν την εξέλιξη τους μέσα στο χρόνο, τις σύγχρονες συνήθειες των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης και πως τα μοναδικά παραδοσιακά γλυκά, παρασκευασμένα με αγνές τοπικές πρώτες ύλες, μπορούν να αποτελέσουν ένα τουριστικό εργαλείο για την ανάδειξη της γαστρονομίας της Θεσσαλονίκης.